december 10 2016 0comment

Het nut van een financieel planner

Dagelijks worden wij bestookt met reclamecampagnes over financiële zaken die ogenschijnlijk goed voor ons zijn. De financiële industrie zijn meesters in marketing en snappen heel goed waar wij gevoelig voor zijn. De reclamecampagnes lijken aantrekkelijk maar zijn vaak misleidend en  90% van het nieuws gaat over producten, kortingen, koersen, fiscale voordelen en meer van dat soort zaken.

Het meeste hiervan is gewoon ‘ruis’. Het is bedoeld om jouw aandacht te trekken maar het zal je niet helpen om je doelen te bereiken. De ‘industrie’ zal waarschijnlijk het tegenovergestelde beweren maar de ‘industrie’ weet helemaal niet wat jij wil. Een trouw bondgenoot van de financiële industrie is de media. De media vindt het helemaal niet interessant of mensen een goede beslissing nemen. Het enige wat zij willen is een grote oplage en hoge kijkcijfers. De media versterkt de waan van de dag, loopt alleen maar met de kudde mee en is heel goed  in het uitvergroten van het marktsentiment. Als de economie groeit berichten ze dat het nog beter wordt en als de economie daalt berichten ze dat de bodem nog niet in zicht is!

Het is verstandig je bij beleggingsbeslissingen niet te laten leiden door reclamecampagnes of de media. De financiële industrie en de media kennen jou namelijk helemaal niet en hebben geen inzicht in jouw persoonlijke situatie.

Maar hoe neem je dan een juiste beslissing? Op het internet is zoveel te vinden en je kan op zoek gaan naar die informatie die voor jou van belang is. Maar het is maar de vraag of je in staat bent om uit deze brij de juiste informatie  weet te filteren wat jou echt helpt met het bereiken van je doelstellingen.

Gelukkig zijn er deskundige financieel planners die uitsluitend in jouw belang handelen en dus niet het verkopen of beheren van producten als doel hebben. Deze financieel planners kunnen jou vertellen wat je echt nodig hebt, ook als dit misschien tegen het sentiment in gaat.

De komende tijd zullen we door middel van een 5-delige videoserie laten zien wat de waarde is van een goed  financieel advies en wat een deskundig financieel planner toevoegt. In deze eerste video gaat het dan ook over het nut van een financieel planner.

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies om de inhoud weer te geven.