december 20 2016 0comment
coaching

De waarde van advies – Coaching

Verkeerde financiële beslissingen zijn soms te wijten aan het gebrek van kennis maar het komt ook vaak voor dat mensen die de kennis wel hebben, alsnog verkeerde beslissingen nemen. Mensen nemen vaak irrationele keuzes zelfs als de kosten heel duidelijk zijn.

Heb je een beleggingsstrategie bepaald dan is het vaak moeilijk om je  gedisciplineerd aan je strategie te houden. Voortdurend wordt je blootgesteld aan financiële marketingmachines, journalisten en goeroes die je willen overtuigen dat het nu de tijd is om actie te ondernemen!

Wanneer we beleggen hebben we vaak het gevoel dat we iets moeten doen. Als we niets doen denken we dat we een kans missen of een fout maken. “Een tuin aanleggen brengt heel veel werk met zich mee, maar er komt een moment dat je de planten de kans moet geven om te groeien. Als je een strategie hebt uitgewerkt dan moet je dit ook een kans geven”.

Een financieel planner helpt je bij het bewaken van de financiële strategie en coacht je over je emotionele impulsen heen. Financiële beslissingen worden hierdoor rationeler en vaak beter. Dit zorgt ervoor dat doelen realistischer en makkelijker haalbaar worden.

In deze laatste video uit een serie van vijf gaat het over het belang van coaching van financieel gedrag!

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies om de inhoud weer te geven.