december 23 2016 0comment

De waarde van advies – Asset Allocatie

Zoals vrijwel iedereen wel weet heeft ons lichaam iedere dag een bepaalde hoeveelheid energie nodig. Met deze energie kan je lichaam de belangrijke lichaamsprocessen uitvoeren en zorgt het ervoor dat je je ook nog kan bewegen. Maar je lichaam heeft naast energie ook behoefte aan voldoende bouwstoffen en niet ieder voedingsmiddel levert dezelfde bouwstoffen.

Behalve eiwitten, vetten en koolhydraten zijn er ook nog vitamines en mineralen. Ieder lichaam heeft in een bepaalde verhouding al deze stoffen nodig. Een goed hulpmiddel om te bepalen of je voldoende gevarieerd eet en alle benodigde stoffen binnen krijgt, is het gebruik van de Schijf van Vijf. . Als je volgens de Schijf van Vijf eet, neem je genoeg van alle producten die gezondheidswinst opleveren, plus alle benodigde voedingsstoffen om fit voor de dag te komen.

Bij de invulling van een beleggingsportefeuille is het ook belangrijk dat deze voldoende uitgebalanceerd is. Iedere situatie is echter anders en bijvoorbeeld je houding ten opzichte van risico, je financiële situatie en je doelstellingen bepalen in belangrijke mate de invulling van jouw beleggingsportefeuille.

De belangrijkste beleggingscategorieën die gebruikt worden bij het invullen van een beleggingsportefeuille zijn aandelen, obligaties en cash (spaargeld). De verdeling tussen deze beleggingscategorieën  wordt asset  allocatie genoemd. En met de juiste asset allocatie is een optimale verhouding tussen risico en rendement mogelijk.

Waar het in de eerste video ging het over het nut van een financieel planner, gaat het in deze tweede video over de wijze waarop een financieel planner waarde kan toevoegen in het bepalen van de juiste asset allocatie.

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies om de inhoud weer te geven.