december 27 2016 0comment
onderhoud

De waarde van advies – Onderhoud

Een financieel plan begint met het doen van een heleboel aannames. Aannames  zoals toekomstige inflatiepercentages, rendementen van beleggingen, wanneer je met pensioen gaat, hoeveel je uitgeeft en zelfs wanneer je statistisch gezien doodgaat. Maar hoe hard je ook volgens het plan gaat leven, één ding is zeker, de voorspellingen en prognoses zullen niet uitkomen. Aan alleen een financieel plan heb je ironisch gezien dus helemaal niets.

Met een financieel plan geef je richting en zet je een koers uit. Dit zou je kunnen vergelijken met een vluchtplan van een piloot die bijvoorbeeld van Amsterdam naar New York vliegt. Voordat het vliegtuig opstijgt legt de piloot in het vluchtplan allerlei informatie vast op basis van verwachtingen over onder andere het weer en de af te leggen route. Maar hoeveel aannames de piloot ook doet en vastlegt, uiteindelijk zal de vlucht anders verlopen. En de enige reden waarom het vliegtuig niet in Rio de Janeiro, maar veilig in New York landt, is omdat de piloot ervoor zal zorgen dat de nodige bijstellingen en koerswijzigingen gedaan worden.

Je persoonlijke en financiële omstandigheden zullen ook veranderen. Je hebt dus niet alleen een plan nodig maar ook een financieel planner die je helpt bij de nodige aanpassingen. Om ook jouw bestemmingen in het leven veilig en ongeschonden te kunnen bereiken, is periodiek onderhoud dus essentieel!

In de vierde video gaat het over onderhoud en de waarde die een financieel planner kan toevoegen bij bijvoorbeeld het in balans houden van de beleggingsportefeuille.

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies om de inhoud weer te geven.