Wat is financiële planning niet?

Ik leg mensen vaak uit wat echte financiële planning is en waarom het voor hun zo’n groot verschil kan uitmaken. Niettemin is het ook goed precies te weten wat financiële planning niet is!

Financiële Planning gaat niet over verkopen van producten.
Financiële planning is veel meer dan pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Het gaat erom of financiële producten voor jou doen wat ze moeten doen. Het gaat niet om de producten zelf. Immers, wat heb je aan een financieel product als het jou niet helpt het leven te leiden wat je wil.

Financiële Planning gaat niet over de korte termijn.
Het inspelen op huidige marktontwikkelingen maakt geen onderdeel uit van financiële planning. Wij kijken verder en houden ons vooral bezig met de lange termijn en groei die hier bij hoort in plaats van korte termijn winsten en risico’s en we helpen onze cliënten hetzelfde te doen.

Financiële Planning gaat niet alleen over beleggen.
Beleggingen kunnen deel uitmaken van een financieel plan maar is zeker niet het belangrijkste. Als je nu beleggingen hebt bedenk dan wat je wil doen met dat geld? Als je geen plan hebt voor het geld waarom beleg je dan? Financiële Planning gaat over het beantwoorden van de belangrijke vragen?

Financiële Planning gaat niet over transacties.
Wij zijn er niet om veel en/of vaak transacties voor te stellen of u te dwingen een overvloed aan formulieren te laten invullen. Financiële Planning gaat over luisteren, adviseren en plannen om te begrijpen waar je wilt zijn nu en in de toekomst.

Financiële planning gaat niet alleen maar over geld.
We helpen cliënten het leven te leiden dat ze willen leiden. Je zal verrast zijn hoe vaak dat niets te maken heeft met verzekeren, beleggen of sparen.

Financiële Planning gaat niet alleen maar over pensioen.
Je wilt sparen voor later maar je wil nu ook een goed leven. Dat is mooi, want wij willen dat je beide doet. We zullen je niet aanmoedigen om al je geld voor later te reserveren vooral als dat voor jou niet de juiste oplossing is.

Financiële planning gaat niet alleen maar over sparen… maar ook over uitgeven.
Sparen voor later is verstandig, maar we hebben slechts één leven en ervoor zorgen dat we dit beleven zoals we kiezen is nog wijzer. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij jouw gewenste levensstijl kan bereiken gedurende je hele leven. We willen niet dat je een leven leidt van spijt.

Wil je ook weten wat echte financiële planning voor jou wel kan betekenen? Neem dan contact met mij op voor een eerste vrijblijvende kennismaking. tel. 06-4221468 mail: dick@finculum.nl

1 reactie

  1. Super stuk Dick!

    Beantwoorden

Schrijf hier uw reactie