Vermogensplanning

WAT ECHT BELANGRIJK IS,
IS NIET UW GELD MAAR UW LEVEN!

herbalanceren

BALANS

Bepaal de verdeling tussen aandelen, obligaties en spaargeld die past bij uw doelstellingen en vermijd onnodig risico door wereldwijd te spreiden. Beperk de kosten met behulp van efficiënte beleggingsfondsen en blijf gedisciplineerd bij je planning!

VERMOGENSPLANNING

Het is erg moeilijk om te beslissen op welke manier uw geld geïnvesteerd moet worden. Is het sparen of toch beleggen? Er zijn zoveel onzekerheden. Hoe bepaalt u wat juist goed is voor u?

Het is onze taak om zoveel mogelijk van die onzekerheid weg te nemen en samen met u een effectieve strategie te bepalen om daarmee uw doelen bereikbaar te maken. Aan de basis van deze strategie staat de Financial Planning. Hierin wordt aangegeven of en hoe u uw (financiële) doelstellingen kunt bereiken.

Vanuit dit kader zullen we uw beleggersprofiel bepalen en zal aan de hand van scenarioanalyse worden bepaald  welke assetmix (spaargeld, obligaties en aandelen) het beste bij u en uw doelstellingen past.

Minimaal één keer per jaar zullen we de strategie evalueren en uw beleggersprofiel opnieuw vaststellen om er voor te zorgen dat de assetmix in lijn blijft met u en uw doelstellingen.

quoteBeleggingssucces heeft weinig te maken met rendement maar heel veel met beleggersgedrag!

VISIE

Als we kijken naar de vermogensbeheersector, dan is deze grotendeels gebouwd op de illusie dat door actief beleggen de kans groter zou worden op een goed rendement. Financiële instellingen besteden miljarden om die illusie in stand te houden. Door de emoties van mensen aan te wakkeren verleiden ze mensen keer op keer om die illusie na te jagen.

Maar de economie bestaat uit bedrijven die winst maken en een deel van die winst wordt uitgekeerd als dividend aan de aandeelhouders en een deel wordt geïnvesteerd in groei. Beide elementen komen in principe toe aan de eigenaren, de beleggers.

De vermogensbeheersector staat daar tussenin. Hun inkomsten gaan ten koste van het beleggingsrendement. Op de lange termijn doen echter vrijwel alle vermogensbeheerders en beleggingsfondsen het slechter dan de markt.

Rijk proberen te worden door het selecteren van individuele aandelen of specifieke fondsen en daar op gezette tijden in- en uitstappen, is vergelijkbaar met rijk proberen te worden in het casino. Als iemand je een hoog rendement beloofd, dan kan hij dat alleen doen door heel veel risico te nemen. Of hij hoopt op een flinke dosis geluk. De kans dat je geluk standhoudt, is op lange termijn, na aftrek van alle kosten, verwaarloosbaar klein.

De beste manier om je financiële toekomst zeker te stellen is je met een gezonde dosis geduld, houden aan drie beleggingsregels:

   • RISICO
    Neem het juiste risico, Bepaal de verdeling tussen aandelen, obligaties en spaargeld die past bij jouw doelstellingen en vermijd onnodig risico door de portefeuille wereldwijd te spreiden.
   • KOSTEN
    Beperk de kosten met behulp van efficiënte beleggingsfondsen..
   • DISCIPLINE
    Hou je zelf in bedwang en blijf gedisciplineerd bij je planning.

Deze regels zijn universeel en gebaseerd op objectief wetenschappelijk onderzoek en worden onderschreven door de meest gerespecteerde beleggers en wetenschappers van deze tijd.

Wij bestaan om te inspireren, vertrouwen te creëren en u de vrijheid te geven om te leven.